Ja od samego poczatku zamiarowalam ta operacje w Czechach. Jasne - ze wzgledu na cene... ale jakosc interesowala mnie w nie mniejszym stopniu

No i zaczelo sie buszowanie po necie w celu wybrania najlepszego specjalisty. Ostatecznie wynik padl na lekarza oddzialu chirurgii plastycznej w Trzyncu. Szanowny Dr Daniel Furmanek przekonal mnie do siebie juz w pierwszej odpowiedzi na mojego maila z podstawowymi pytaniami dotyczacymi samego zabiegu, rekonwalescencji, calkowitego kosztu "przedsiewziecia". Bardzo rzeczowo i wyczerpujaco odpowiedzial na nurtujace mnie pytania

Niech wspomne o arcypochlebnych opiniach na Jego temat ze strony bylych pacjentek

Zdziwilam sie Jego doskonalym stopniem znajomosci jezyka polskiego, potem okazalo sie, ze caly personel szpitala bardzo dobrze posluguje sie tym jezykiem
Tak operacja, jak i rekonwalescencja przebiegly bez problemow. Warto wyroznic wzorowa opieke ze strony doktora i nieocenionych pielegniarek, ktore dzien i noc uwijaja sie przy pacjentach. Pomagaja we wszystkim juz od samego wejscia

, az czlowiekowi troche glupio

, bo nawet nie pozwolily mi samej zalozyc rajstop uciskajacych przed samym zabiegiem
No ale najwazniejsze: po wiszacym, tlustym worku z przepuklina, ktorego bylam wlascicielka jeszcze niedawno, nie ma sladu

Brzuch jest plaski, pozioma blizna codziennie zdaje sie przybierac jasniejszy odcien, pepek (o ktorego wyglad tak sie balam przed zabiegiem, zupelnie niepotrzebnie - jak sie okazalo

) mam malutki i na swoim miejscu

Moj pobyt w szpitalu potrwal 3 dni, choc moglam, w razie potrzeby, wykupic kolejne doby. Za operacje, badania, ubranko, pobyt z pelna opieka lekarsko-pielegniarska oraz wyzywieniem, kontrolami pooperacyjnymi zaplacilam 4000 zl. Mysle, ze czasami "to, co tanie" nie zawsze musi byc zle

Jestem tego naocznym przykladem

A co sie tyczy "mojego" Doktora Furmanka, to juz mam go "zaklepanego" na nastepny zabieg - korekta powiek gornych i dolnych. Strasznie zaluje, ze nie zrobilam tego w dniu operacji brzucha - mialabym to juz z glowy. Ale coz - Polak madry po szkodzie
Jakis mankament musial sie pojawic...